luni, 22 iunie 2015

Propunere de amenajare penthouse cu 3 camere de la partenerii ARED Gold Card, Exclusive Doors

În amenajarea acestui apartament designer-ul Dihel Diana a profitat de spațiile generoase, bine luminate prin ferestre mari pentru a crea o locuință modernă. De aceea LUMINA devine motivul central care stă la baza amenajării acestui apartament.
Camera de zi este una generoasă care permite realizarea a două zone funcționale: zona de divertisment centrată în jurul televizorului și zona de luat masa pentru 6 persoane. Acest spațiu este unul foarte luminos având atât ferestre cu parapet cât și un perete întreg vitrat spre terasă. S-a mizat pe gradul bun de iluminare al acestei camere atunci când au fost alese culorile și texturile pentru pereți. Contrastul între pereții albi și peretele placat cu lemn dau caracter acestui spațiu și crează un efect vizual de impact.


Pentru a crea o bucătărie mai generoasă s-a ales opțiunea introducerii unor uși duble între acest spațiu și camera de zi. În acest fel se crează o mai bună legatură între zona de gătit și zona de luat masa.


Ușile de sticlă de la firma Exclusive Doors sunt soluția perfectă pentru a crea un spațiu comun mai generos. Ușile sunt din sticlă securizată, iar modelul de pe foaia de sticlă este obținut prin sablare chimică.Tematica luminii se regăsește și în designul mobilierului de bucătărie. Acesta a fost gândit astfel încât la partea superioară și la partea inferioară să aibă inserții de led-uri care să creeze impresia că întreaga bucătărie plutește pe o rază de lumină.


În zona de acces am creat un mobilier funcțional care în același timp să aibă un puternic impact vizual. Încă din prima clipă când se pășește în această locuință se poate observa simbioza funcțional-estetică până la cele mai mici detalii.


Dormitorul și baia matrimonială sunt separate de restul locuinței printr-un hol închis cu o ușă semitransparentă de sticlă. În acest fel holul devine un adevarat dressing și se câștigă spații de depozitare suplimentare. Și de această dată s-a optat pentru folosirea ușilor Exclusive Doors, care prin designul lor aduc o notă de eleganță întregii amenajări. Utilizarea unui toc de ușă într-o esență de lemn mai închisă la culoare aduce un accent cromatic necesar în echilibrul compozițional.

Pentru amenajarea dormitorului matrimonial am ales o paletă de culori închise pentru pereți astfel încât să se creeze o atmosferă generală de relaxare și odihnă. Mobilierul și tavanul au fost menținute albe pentru a crea o imagine curată și totodată contrastantă. De asemenea am optat pentru un corp de iluminat alb de la Prima Lighting, care se încadrează perfect în atmosfera dormitorului.


Am dorit ca baia matrimonială să fie un spațiu luxuriant, un adevărat răsfăț pentru simțuri. Culoarea aurie aleasă pentru pereți și pardoseală reflectă lumina și te încarcă cu energii solare pozitive, în timp ce caracterul inerent acvatic al spațiului aduce o notă de calm și echilibru.


În amenajarea celui de-al doilea dormitor am ales o paletă de culori din familia rozului pastel. Mobilierul alb este atât funcțional (deoarece oferă numeroase opțiuni de depozitare) cât și un obiect sculptural în sine (prin jocul de lumini inserate între rafturi). Imprimeurile folosite pentru tapițarea fotoliilor și a patului sunt decisive în crearea unui spațiu feeric pentru orice copil. Corpurile de iluminat de la Prima Lighting au un design simplu, curat și totodată inovativ prin pata de culoare de la interior.Cea de-a doua baie a locuinței deservește atât dormitorul copilului cât și oaspeții. Paleta de culori a dormitorului a fost preluată și în amenajarea acestui spațiu, însă într-o gamă mai restransă. Pereții au fost păstrați în mare parte albi pentru a crea un spațiu mai luminos și mai generos.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu