luni, 29 iunie 2015

Amenajare apartament cu două camere – designer Dana Gancea, Exclusive Doors

Pentru amenajarea acestui apartament am optat pentru un ambient degajat și aerisit, modern și care se potrivește cu un stil de viață dinamic și care prețuiește libertatea de mișcare.
Deși nu are dimensiuni mari, apartamentul crează impresia de spațiu datorită împărțirii funcționale.

Astfel, livingul este un open space care cuprinde atât zona de intrare, cât și cea de relaxare, acestea fiind delimitate prin mobilier. Zona de intrare este dotată cu o piesă de mobilier din lemn, prevăzută cu patru compartimente de depozitare. Deasupra este prevazută o oglindă, cu rama din lemn, încadrată de două corpuri de iluminat, marca Cleoni, oferite de Prima Lighting. Din această zona se face trecerea către living, dormitor și baie.


Trecerea din zona de intrare către living este realizată printr-un corp de mobilier din lemn, prevăzut cu rafturi, care permite atât depozitarea diferitelor obiecte, cât si trecerea luminii între cele două spații. Atât pentru pereții zonei de intrare cât și a livingului, am optat pentru alb, pentru a reda luminozitate încăperii. Zona de trecere dintre living și bucătărie este delimitată atât prin culoare, cât și prin textură, prin tapetarea peretelui aferent acestei treceri. 


Pardoseala s-a realizat prin fixarea parchetului laminat Prestige Eiche Hell, din gama Amazone, oferit de Kronotex. În zona de relaxare am poziționat o canapea în formă de „L” din in de culoare brun închis, folosind un modul al acesteia ca și măsuță, având prevăzută o placă din lemn deasupra. Zona audio-video din living este realizată dintr-un complex de piese de mobilier din lemn, legate între ele prin bare de metal. Iluminarea acestui spațiu este redată de corpurile de iluminat Framework ale designerului Manuel Vivian, oferite de Prima Lighting.


Din living se face trecerea în bucătărie prin poziționarea unei uși culisante din sticlă marca Licht & Harmonie, oferită de Exclusive Doors. Sistemul de culisare vine în prelungirea pieselor de mobilier, pentru a oferi continuitate și o linie elegantă încăperii. Designul bucătariei este realizat printr-o liniatură simplă, având mobilerul amplasat de-a lungul peretelui. 


Mobila de bucătărie black and white este realizată din plăci aglomerate de lemn și MDF. Zona de luat masa urmează aceeași liniatură, fiind amplasat pe peretele opus un pult din lemn prevăzut cu leduri și trei scaune de bar, rotative, cu bază din oțel cromat. Perdoseala este finisată cu parchetul laminat Esche Stokholm, din gama Dymanic, oferit de Kronotex. Accentul de culoare în această zonă este redat de tapetul roșu-alb,cu dungi verticale. Reprezentând una din cele mai relaxante zone ale apartamentului, baia a fost amenajată într-un stil minimalist, fiind folosite culorile pastelate pentru redarea unui spațiu intim și elegant. Acest lucru a fost posibil prin placarea căzii și a piesei de mobilier cu granit Madura Gold, oferit de Granitex, și prin faianțarea pereților cu un model gri ondulat oferind astfel eleganță încăperii. Pardoseala este finisată cu gresie cu nuanțe de gri, ce imită lemnul.


Atât ușa băii cât și cea a dormitorului sunt uși cu furnir natural HGM oferite de Exclusive doors. Trecerea din hol către dormitor este realizată prin dressing. Acesta este prevăzut cu o piesă de mobilier din lemn de înălțimea încăperii cu rol de depozitare a garderobei.


Din dressing se trece în dormitor care este amenajat într-un stil minimal, având o zonă office, în care gasim un birou amplasat pe perete, o zonă de odihnă în care avem patul și o zonă audio-video alcătuită dintr-un corp de mobilier din lemn, suspendat. Ca și paletar de culori s-au folosit nuanțe de mov și violet pentru draperii, oferind astfel un spațiu elegant și odihnitor. Pentru pardoseală s-a folosit parchetul laminat White Oak, din gama Glamour oferit de Kronotex. Corpurile de iluminat folosite sunt aceleleași cu cele din living, din gama Framework.


Piesele de mobilier folosite în amenajarea acestui apartament se pot achiziționa sau comanda de la Vidrano.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu