luni, 8 septembrie 2014

Sfaturi de decorare a locuintei

Te-ai întrebat cum poți obține rezultate grozave in decorarea casei tale fără a avea parte de experiența unui designer de interior? Noi te ajutăm să obți un spațiu de locuit plăcut, urmând sfaturile de mai jos:

1. Alege culoarea pentru pereți cu grijă


    Există mii de culori cu diferite nuanțe, tonuri și umbre pentru care poți opta pentru a decora pereții caminului tău. Fiecare dintre acestea, însă, va arăta diferit de la o casă la alta, deoarece sursa de lumină diferă, ceea ce înseamnă că o culoare care se potrivește perfect într-un cămin, nu va avea același efect în altul. Probabil că îți dorești ca pereții să fie în armonie cu canapeaua, covorul și alte obiecte din casă, de aceea te sfătuim ca să alegi culoarea acestora, atunci când restul obiectelor se află în casă.

2. Nu supraaglomera încăperile locuinței
  Încearcă să nu aglomerezi încăperile apartamentului tău cu mobilă. Cheltuiește bugetul alocat decorării pe piese de mobilier puține, însă de calitate.
   Fotoliile din această imagine ies în evidență tocmai pentru că încăperea nu este aglomerată. Simplu!3. Agață tablourile pe perete la înățimea potrivită
    Galeriile și muzeele agață tablourile pe perete, astfel încât centrul fiecărei piese de artă să fie la 144 cm - 152 cm de la podea în sus (în medie, nivelul ochilor la oameni se situează in jurul valorii de 1,45 cm). Ghidează-te și tu după acest principiu atunci când dorești să scoți în evidență o piesă de artă.


4. Modul de aranjare a mobilei în funcție de covor
    Există 3 reguli de bază pentru aranjarea mobilei în raport cu covorul dintr-o încăpere:

    Toată mobila pe covor: atunci când covorul este suficient de mare, astfel încât picioarele mobilei să se încadreze pe acesta. Acest tip de aranjare, crează iluzia de spațiu luxos. Asigură-te însă, totuși ca există cel puțin 45 de centimetri împrejurul covorului, liberi.

 
   Mobila nu atinge covorul: Acest tip de aranjare se potrivește cel mai bine în spațiile mici. Totuși, nu opta pentru un covor foarte mic, în acest caz, acesta putând să pară insignifiant. Cel mai bine ar fi ca picioarele mobilei, în acest caz, să atingă marginea covorului.

   Mobila este parțial încadrată pe covor: Așază doar picioarele din față a mobilei pe covor pentru a crea un spațiu bine definit, lăsând în același timp impresia de spațiu deschis.

5. Rezistă tentației de a folosi clișee
   De exemplu, look-ul " Cape cod" este foarte căutat. Semnele distinctive ale acestuia fiind câteva picturi cu vapoare, o paletă de culori formată din alb și albastru și câteva funii agățate pe perete. Dar acest mod de personalizare s-a folosit de atât de multe ori, încât nu mai au puterea de a da unicitate unui spațiu. În această cameră "vibe"-ul nautic a fost realizat dintr-un palet, piese de artă și materiale care nu fac parte din categoria clișeelor enumerate mai sus.6. Atenție la detalii
  Nu agăța pe perete un tablou care nu se potrivește, doar pentru că l-ai primit de la matușa ta iubitoare. Așa cum spunea Coco Chanel, "Înainte de a pleca de acasă, privește-te în oglindă și ia jos un accesoriu.", trebuie să știi și în amenajarea apartamentului tău când să te oprești din a-l supraîncărca.

7. Dimensiunea obiectelor decorative
    Un obiect care arată bine în magazin, poate să apară cât un elefant în apartamentul tău. Sau poate să pară prea mic și insignifiant. Ai grijă. așadar la proporția obiectelor decorative.

8. Îndrăznește!
   Transpunerea personalității în designul de interior este cea care face ca un spațiu să fie extraordinar. Cu cât vei încerca mai mult, cu atât îți vei da seama de lucrurile care se potrivesc și care nu.


   Încorporează elemente neașteptate pentru un "drama look". Ca de exemplu, candelabru supradimensionat din această încăpere, cei 2 tabureți, rafturile pentru cărți ce imită o librărie, sunt elemente neașteptate, dar care dau carismă încăperii.

9. Ignoră toate principiile în favoarea creativității
    Câteva puncte de pornire pentru decorarea apartamentului, te pot ajuta pentru a-ți face o idee despre cum să îți organizezi spațiul, chiar dacă acestea nu se potrivesc la fix căminului tău.
    Optează pentru lucruri personale care te fac să zâmbești și să te simți confortabil. O colecție de perne și tablouri care par dezordonat aranjate, ca și în această poză, creează un spațiu plin de stil.
    
Pentru alte idei de amenajare, click aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu